Stedendriehoek

KiKa estafetterun bezoekt Deventer

DEVENTER – Zaterdag 2 september tussen 13.00 en 14.00 uur komen verschillende teams die meedoen aan de estafetterun voor KiKa, door Deventer. De teams lopen in estafettevorm van Groningen naar Utrecht, met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kinderkanker.

Verdeeld over drie dagen rennen de achttien teams bijna driehonderd kilometer. Bij het parkeerterrein bij Het Stormink en het politiebureau in Deventer is een controlepunt van KiKa. Hier komen de lopers vanaf Schalkhaar, Deventer binnen. Na dit 60-kilometercontrolepunt lopen de teams richting Wilheminabrug om daar, eenmaal over de IJssel, de route te vervolgen richting Loenen voor de resterende 40 kilometer van die dag.

Een team uit Deventer doet mee aan deze loop. Onder de naam Team Deventer hebben vier lopers, met hun drie begeleiders, zich het afgelopen jaar op diverse plekken ingezet om geld in te zamelen voor KiKa. Het team hoopt uiteindelijk een bedrag van €7.500,- op te halen voor het goede doel.

Op zaterdag 2 september tussen 13.00 en 14.00 uur verwacht Team Deventer zijn thuisstad aan te doen. Om het een en ander te vieren voor vrienden en sponsoren, is er een fanzone ingericht bij het controlepunt bij Het Stormink. “We rekenen op jullie steun”, aldus Team Deventer.