Stedendriehoek

Keuzes voor toekomstnnbij iMATTER event

LAREN – Vorig jaar maart waren er ruim honderd jongvolwassenen bij Witkamp te Laren om te horen hoeveel eigen keus ze hebben in hun leven in gezondheid en werk, tijdens het eerste iMATTER event.

Op woensdag 11 januari lanceert iMATTER het tweede event, van 19.00 tot 22.00 uur ook in Witkamp, met alles over het kopen en huren in de gemeente Lochem. Vragen als ‘tegen welke kosten loop je aan’, ‘waar kun je huren en kopen’, ‘wat brengt de toekomst en waar moet je nu al rekening mee houden’ worden zeker door de aanwezigen beantwoord. Het evenement is vrij toegankelijk.

In tegenstelling tot de eerste avond is deze bijeenkomst interactief opgesteld middels een zogenoemd informatieplein; diverse ondernemers zijn er om informatie te geven en mee in gesprek te gaan en er worden doorlopend presentaties gegeven over onder andere ‘het huis van de toekomst’. Makelaars, hypotheekverstrekkers, woningbouw, gemeente en een bouwbedrijf zijn zomaar een greep uit de aanwezigen. 

Een andere noot van de avond zijn de praktische onderdelen; gunstige regelingen, budgettips en van een huis een thuis maken worden door notaris, budgetcoach en interieuradviseur toegelicht.