Stedendriehoek

Kerstvakantie in Bibliotheek Deventer  

Deze kerstvakantie is er van alles te doen in de Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18. Kinderen kunnen komen luisteren naar verhalen, genieten van theater, maken, ontdekken, kijken en lezen. Zo zijn er voorleesuurtjes op diverse locaties, is er een bijeenkomst van de Deventer Leesbeesten leesclub, PrutsHub, Techportaal en kinderfilms in de huiskamerbioscoop. Alle doe-activiteiten zijn gratis, de film- en theatervoorstellingen kosten €1,- per kaartje.

In de theaterzaal van de Bibliotheek Centrum worden deze kerstvakantie diverse kindervoorstellingen gespeeld. Op vrijdag 29 december speelt Eric Borrias twee verschillende voorstellingen: om 11.00 uur Pinokkio (4+) en ‘s middags Koning van Katoren (7+) naar het beroemde boek van Jan Terlouw. Donderdag 4 januari speelt Theatergroep Krijt voor de jongste kinderen om 14.30 uur Nest, een warm verhaal over dieren en familie. Vrijdag 5 januari spelen Judy Spijkerman en pianiste Melissa Siemonsma de muzikale voorstelling Assepoester om 11.00 uur en ’s middags Acrobaat Kees heeft hoogtevrees (3+). Ten slotte speelt Harro van Lien op zaterdag 6 januari om 14.30 uur de voorstelling Woeste Willem – naar het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert – over piraten, stoer doen, bang zijn en vriendschap.

De voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door Kunstcircuit Deventer. Meer informatie en reserveren: www.bibliotheekdeventer.nl/kerstvakantie.