Stedendriehoek

Kerstmarkt in de kerk

DEVENTER – ‘It’s the most wonderful time of the year’, zo klinkt het in een bekende kerstkraker, en zo is het maar net. Het liedje vertelt ook welke gezellige activiteiten er allemaal bij de feestdagen horen, zoals spannende verhalen vertellen (Dickens) en carols zingen. In kerststad Deventer mag voor veel mensen ook een bezoek aan de kerstmarkt in de Lebuinuskerk niet ontbreken, en dit jaar kan het weer. Van donderdag 8 tot en met zondag 11 december wordt de kerk voor de 34ste keer omgetoverd tot een magisch kersttafereel. De liefhebber kan zijn hart ophalen aan een groot aanbod van bijzondere artikelen en culinaire heerlijkheden die het feest compleet maken.

Ook dit jaar kerstkniepertjes

En natuurlijk komen bezoekers ook om de ongedwongen sfeer op te snuiven waar de markt bekend om staat en om zo alvast in kerststemming te raken. “We zorgen ervoor dat de elementen die van oudsher geliefd en succesvol zijn ook dit jaar weer aanwezig zijn. Denk maar eens aan de Lebuinus-kerstkniepertjes die in de kerk worden gebakken. De ingang is weer als vanouds bij de toren. Nu het plein is aangelegd, heeft de ingang bij de toren weer alle grandeur”, aldus de organisatie.

“We hebben weer een paar interessante nieuwe stands. Jong of ouder, met een hippe smaak of wat romantischer ingesteld: er is voor elk wat wils. Je vindt er lekkere hapjes en drankjes, kerstdecoraties, inclusief een aantal mooi ingedekte showtafels om ideeën op te doen en natuurlijk bijzondere cadeautjes. Het muzikale programma is rijk geprogrammeerd met bands, koren, muziekduo’s en straatartiesten. Ook proberen we dit jaar de inrichting nog luisterrijker te maken; de ingang krijgt een bijzondere aankleding en alles wordt sprookjesachtig uitgelicht. De kerstboom is nog weer hoger dan voorgaande jaren. Je merkt het, we hebben er zin in.”

De openingstijden zijn: donderdag van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt €3,50 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar hebben vrije entree. Zie ook de website www.lebuinuskerk.nl/kerstmarkt