Stedendriehoek

Kennismaking met instrumenten

DIEPENVEEN – In het kader van het honderdjarig bestaan van muziekvereniging Sempre Crescendo wordt op zondagmiddag 24 september van 14.00 tot 17.00 uur in het Kulturhus Diepenveen een Muziek Maak Middag gehouden. Hiermee biedt Sempre Crescendo de kans aan jeugd en volwassenen om workshops bij te wonen en muziekinstrumenten uit te proberen. 

De Muziek Maak Middag start om 14.00 uur met een spetterend optreden van slagwerkgroep Sempre Crescendo. Optredens van jeugdorkest Jong Sempre en startorkest Blazersklas 2.0, in samenwerking met het start- en opleidingsorkest van Muziekvereniging Eendracht (Colmschate), worden afgewisseld met interactieve workshops op blaasinstrumenten en slagwerk, waarin naar hartenlust geblazen en getrommeld kan worden. De workshops worden verzorgd door muziekdocenten Gerrit Reijnders (ook dirigent slagwerkgroep), Arjan Stam, Harmen Jan Teule, Isabelle Haverkort en Guido Cornet (tevens dirigent van beide jeugdorkesten).

Een vereniging die honderd jaar bestaat, weet uit ervaring hoe leuk het is om op jonge leeftijd te beginnen met muziek maken. Het spreekwoord ‘jong geleerd, oud gedaan’ is hier zeker van toepassing. Zelf muziek maken is erg leuk en samenspelen met anderen in (jeugd)orkest of slagwerkgroep maakt het nóg leuker.

Noten leren lezen

Op de Muziek Maak Middag wordt de gelegenheid geboden om onder professionele begeleiding kennis te maken met diverse blaasinstrumenten, zoals trompet, trombone, klarinet, dwarsfluit, saxofoon en allerlei slagwerkinstrumenten. Vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar zijn de handen al groot genoeg om de meeste instrumenten te kunnen bespelen en kun je ook prima noten leren lezen. De Muziek Maak Middag is voor iedereen gratis toegankelijk. Niet alleen jeugd met hun ouders/grootouders, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Dit muzikale evenement maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van muziekvereniging Sempre Crescendo, die dit jaar honderd jaar bestaat. Op zaterdagavond 18 november vindt nog een groots jubileumconcert plaats met medewerking van de bekende musicalster Maaike Widdershoven.