Stedendriehoek

Karin en Dennis lopen voor Spierfonds

Karin en Dennis Huidink uit Deventer doen op zaterdag 7 oktober mee aan de tocht van 20 kilometer op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Karin en Dennis lopen mee, omdat Karin in 2016 de diagnose Myotone Dystrofie (MD) kreeg. Niet lang na de diagnose van Karin bleek dat ook haar vader en één van haar broers dezelfde spierziekte hebben.

MD is een spierziekte waarbij de spieren steeds zwakker worden en organen worden aangetast. Hierdoor kunnen onder meer maagdarmstoornissen, hartklachten en concentratieproblemen ontstaan. De levensverwachting is beperkt. De opbrengst van Het Oranjepad is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

“Met onze deelname aan Het Oranjepad hopen wij 2000 euro op te halen voor het Spierfonds. We vinden het belangrijk om mee te doen, omdat we ons ervan bewust zijn dat Karin alleen maar achteruit zal gaan. Dat merken we ieder moment met kleine dagelijkse dingen die voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend zijn. We vinden het belangrijk om anderen te helpen om hun spierziekte leefbaarder te maken. Daar zetten we ons graag voor in tijdens het Oranjepad”, aldus Dennis en Karin.

Het Oranjepad

Het Prinses Beatrix Spierfonds verzorgt op zaterdag 7 oktober voor de vierde keer Het Oranjepad: een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De ontwikkelingen hiervoor gaan ongelooflijk snel. Deelnemers kunnen uit vijf verschillende afstanden kiezen, waarvan er vier rolstoeltoegankelijk zijn. Wie de actie van Karin en Dennis wil steunen of zelf wil meelopen, kan een kijkje nemen op de website hetoranjepad.nl.