Stedendriehoek

Kandidaat voor Europees Parlement

DEVENTER – De in Deventer geboren en getogen Anouk Ooms (44) is door het bestuur van Volt voorgedragen als lijsttrekkerskandidaat voor de Europese verkiezingen. Op 23 september mogen de leden van Volt op haar stemmen; tijdens deze interne verkiezing neemt ze het op tegen twee kandidaten uit Amsterdam.

De mogelijke lijsttrekker Anouk Ooms heeft jarenlang Knowledge for Children geleid, een goed doel dat de kwaliteit van het basisonderwijs in Oeganda wil verbeteren door middel van het creëren van zelfredzaamheid. Op dit moment is ze in heel Europa te vinden, waar ze onder andere trainingen geeft over diversiteit en inclusie.

“Als ik zelf een visie op politiek heb, dan moet ik die ook gaan waarmaken, dus het is tijd dat ik ga staan en in het Europese Parlement laat zien dat politiek anders kan”, vertelt Ooms trots. “Zodat Europeanen gaan zien waarom Europa belangrijk is en het vertrouwen in het politieke systeem hersteld wordt.”

Volt staat voor een nieuwe generatie. Volt wil dat polarisatie tot het verleden behoort, waar grensoverstijgende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt optimisme in de politiek met een constructief positief geluid. Het is tijd om dat geluid ook op Europees niveau te laten horen.