Stedendriehoek

Jubileumeditie Lollebroekse Cross

WILP-ACHTERHOEK – De Lollebroekse Cross is een weekend spektakel met carnavaleske gezelligheid. Op zaterdag 14 mei kan jong en oud zich uitleven op de speciaal aangelegde crossbaan. Gezelligheid en plezier staan hier voorop en er is dus bewust gekozen om geen wedstrijdelement toe te passen.

Op zondag 15 mei wordt het terrein omgedoopt tot heus rodeoterrein. Deze autorodeo is met haar dertigjarig bestaan één van de bekendste en gezelligste rodeo’s in de wijde omgeving. Alle voorbereidingen voor het organiseren van het Lollebroekse Cross-weekend zijn in volle gang. Alle ronkende brommers, motoren en auto’s staan klaar om aan de start te verschijnen.

De cross op zaterdag is niet leeftijdsgebonden en er zit geen wedstijdelement aan verbonden. Puur voor de fun mag men op de baan crossen die maar liefst 525 meter lang is. De deelnemers worden ingedeeld in klassen, dit jaar liefst vijf verschillende. Na afloop vindt onder de deelnemers een verloting plaats met leuke prijzen. De cross begint om 13.00 uur en na afloop gaat het feest door tot middernacht. Met DJ Laurens en DJ Remco wordt dit een gegarandeerd succes.

Voor beginners en gevorderden
Op zondag staat de autorodeo op het programma. “De autorodeo in Wilp-Achterhoek is de plek waar je zonder APK, de pin nog eens dwars door de bodemplaat kunt trappen. Goedkopere rijlessen zijn er niet te vinden en je hoeft niet bang te zijn voor krasjes of velgschades. Autorodeo is er voor de beginner die het mooi vindt om eens met botsauto’s te rijden zonder er telkens muntjes in te gooien. De rodeo is echter ook geschikt voor de ervaren automonteur die precies weet waar de zwakke plekken in de auto’s van zijn tegenstander te vinden zijn. En vergis je niet in de dames! Menig deelneemster heeft zich in de afgelopen jaren laten gelden en is met een beker naar huis gegaan”, aldus de organisatie.

De eerste cross vond plaats op 18 augustus 1991, aan de Slangengatweg met veertig deelnemers. “Speciaal voor de dertigste editie gaan we dit jaar terug naar de jaren 90, met een speciale ‘Back to the 90’s klasse’. Heb je een auto met bouwjaar vóór 1991, schrijf je dan in voor deze klasse. Ook op zondag is er na de rodeo de gelegenheid om in de tent na te genieten met de rijders en publiek. Met DJ Sander aan de knoppen is gezelligheid gegarandeerd en wordt de tent net als voorgaande jaren op de kop gezet. In de pauze beginnen we al met een gezellig stukje muziek van Party Harry. Uiteraard worden de coronaregels die op dat moment van kracht zijn, in acht gehouden. Houd onze website www.cvdelollebroek.nl en facebookpagina in de gaten voor meer informatie over aanmelden en het weekend zelf.”