Stedendriehoek

Jubileum stad Deventer goed zichtbaar

DEVENTER – Rondom de bebouwde kom van Deventer zijn nieuwe borden bevestigd aan de zogenaamde komportalen. Naast het blauwe bord met ‘Deventer’ en de snelheidsaanduiding ‘50’ is nu ook een bord met het parkeerverbod in de bebouwde kom van de stad Deventer voor vrachtwagens en bussen te zien. Ook laat de stad in 2018 iedereen weten dat Deventer 1250 jaar bestaat.

Sinds 1 oktober 2017 is het voor vrachtwagens en bussen verboden om te parkeren binnen de bebouwde kom van de stad Deventer. Het gaat om voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter. Mark van Mast, Parkmanagement Deventer: “Met de opening van Truckpoint Deventer op het A1 Bedrijvenpark hebben we een schoon en veilig alternatief voor het parkeren van grote voertuigen op plekken waar dat onwenselijk is, zoals bijvoorbeeld op de openbare weg van de bedrijventerreinen.”

Truckpoint Deventer is een bewaakte parkeerplaats waar tot 100 vrachtwagens kunnen staan. Daarnaast liggen er langs de A1 en de A50 gratis maar onbewaakte parkeerplaatsen van Rijkswaterstaat. Bij overtreding van het parkeerverbod lopen chauffeurs het risico op een boete van €90,-.

Het verbod geldt niet voor bussen in lijndienst of wanneer het gebruik van een groot voertuig noodzakelijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden. Als het echt nodig is een groot voertuig in de openbare ruimte te parkeren, kan het college daarvoor een ontheffing verlenen. Met name binnen de bebouwde kom van de stad Deventer veroorzaken grote voertuigen overlast en gevaarlijke situaties. Het parkeerverbod geldt niet voor de dorpskernen. Als dat nodig blijkt, wordt ook in de dorpen het parkeerverbod ingevoerd.

Het jaar 2018 staat in het teken van 1250 jaar Deventer. Een jaar waarin wordt teruggeblikt op de geschiedenis van Deventer, én vooruit gekeken. Twaalf maanden lang is er dan in de gemeente Deventer elke dag wat te doen. Een jaar vol muziek, evenementen, theater, sport, congressen en exposities. Begin 2019 maken de borden met Deventer 1250 jaar weer plaats voor borden met het Hanzestad-logo.