Stedendriehoek

Jeugdige schaatshelden in actie

DEVENTER – Vlak voordat de Olympische Spelen losbarsten in Pyeongchang in Zuid-Korea, strijden de toekomstige schaatshelden om de medailles bij schaatsvereniging Sportiefoost op zaterdag 27 januari, tijdens het jaarlijkse Perplex-jeugdtoernooi op de Deventer kunstijsbaan De Scheg.

Clubs komen uit bijna alle delen van Nederland om mee te doen. Dit jaar wordt voor de tweede maal de wedstrijd ook georganiseerd voor schaatsers met een visuele beperking en schaatsers met een verstandelijke beperking.

In elke leeftijdscategorie zijn er voor de beste drie jongens en meisjes medailles te verdienen. Die zijn beschikbaar gesteld door Meestersport. Elk jaar is het weer spannend welke club als beste eindigt in het verenigingsklassement. Net als bij de Olympische Spelen wordt ook in teamverband gestreden tijdens de Team Sprint. Schaatsen is immers niet alleen een individuele sport, er zijn steeds meer onderdelen waarbij samenwerking is vereist. Voor de toeschouwer zijn deze onderdelen een spektakel om te zien. Rond 20.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het schaatscafé van De Scheg. Het toernooi begint om 17.30 uur. De toegang is gratis.

Sportiefoost is de vereniging voor schaatsers uit de hele omgeving. Voor zowel de jeugd als voor volwassenen zijn er trainingsgroepen op diverse niveaus. Sinds drie jaar biedt de club ook trainingen aan kinderen met een beperking. En schaatsers trainen niet alleen in de winter: in de overige maanden zijn er loop-, fiets- en skeelertrainingen.