Stedendriehoek

Jeugd in vakantielekker naar de film

DEVENTER – In de kerstvakantie, van zondag 24 december tot en met zondag 7 januari, zijn er dagelijks mooie jeugdfilms te zien in filmhuis De Keizer, met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Tijdens deze vakantie kan de jeugd naar een van de volgende kinderfilms: Dikkertje Dap (vanaf 4 jaar), gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt; de liefdevolle animatiefilm De Dieren uit het Hakkebakkebos (vanaf 4 jaar, zie foto); Rita & Krokodil (vanaf 2 jaar), een fantasievolle film voor de allerkleinsten.

Op donderdag 28 december kunnen de kinderen tussen 13.00 en 14.00 uur meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening van de Toonwerkplaats. Op vrijdag 29 december en woensdag 3 januari wordt samen met De Noorman een heerlijk pyjamaontbijt verzorgd, voorafgaand aan de film Dikkertje Dap. Het ontbijt is vanaf 9.00 uur en de film begint om 10.00 uur. Verder kan er voor aanvang en in de pauze van alle films geknutseld en gekleurd worden.

Zondag 31 december wordt het jaar feestelijk afgesloten met het Oliebollenfeest. Voor aanvang van de films, vanaf 9.45 uur, kunnen lekkere oliebollen worden versierd en opgegeten en wordt heerlijke kinderchampagne geserveerd.

Meer informatie over de films en activiteiten is te vinden op de website www.filmhuisdekeizer.nl/programma/jeugd en in de speciale kerstvakantiefolder, die onder andere te krijgen is in filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78 te Deventer. Kaartjes kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis. Op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur kan men telefonisch reserveren via 0570-600515.