Stedendriehoek

‘Is it me you’re looking for?’

DEVENTER – Van zondag 28 januari tot en met zondag 4 maart is de tentoonstelling ‘Is it me you’re looking for?’ te zien in het Kunstenlab te Deventer. De installatie is gemaakt door kunstenaars Bart Koldewee, Eli Zegers, Mathijs van Sark en Pim Muis. Op zondag 28 januari vindt de opening plaats met een optreden van het collectief ‘Broken Toaster Records’ om 15.30 uur.

De tentoonstellingstitel ‘Is it me you’re looking for?’ is voor de vier jonge kunstenaars geen liefdesverklaring aan één persoon zoals in het nummer van Lionel Richie, maar de vraag die zij aan elkaar stellen. Het doel van deze samenwerking is om een spannende totaalpresentatie te realiseren waarbinnen ook het individuele werk nog overeind en herkenbaar blijft. De jonge kunstenaars nemen de ruimte van Kunstenlab als uitgangspunt voor de totaalpresentatie. Ze doen als collectief diverse ingrepen in de ruimte. De ruimte transformeert daarmee en dient tegelijkertijd als drager voor de tentoonstelling en voor de verschillende individuele werken.

 

Het start al bij de ingang die anders is dan anders en die de bezoeker aanzet tot een ware ontdekkingstocht. Wat vertellen de werken afzonderlijk en wat als geheel? Waar begint het individu? Welk werk is van wie? En maakt dat eigenlijk nog uit? Alle denkbare scheidslijnen zijn doorbroken; abstract, figuratief, schilderij, drager, sculptuur, en totaalinstallatie. Alles wordt bevraagd, niets is meer wat het lijkt. Alles krijgt een nieuwe context in een nieuwe orde.  Het collectief van ‘Broken Toaster Records’ improviseren tijdens hun optreden op de ruimte en de werken in de tentoonstelling. Van hun optreden blijft een residu in de tentoonstelling achter. www.kunstenlab.nl