Stedendriehoek

Inspirerende middag rond Wereldkankerdag

Op zaterdag 3 februari van 13.00 tot 17.30 uur is er een evenement in het Deventer Ziekenhuis in het kader van Wereldkankerdag (zondag 4 februari). Het wordt een inspirerende middag voor kankerpatiënten die nu onder behandeling zijn in het ziekenhuis en hun naasten. Aanmelding is verplicht en de toegang is vrij.

Deze middag is gevuld met onder andere workshops, entertainment, sprekers en een informatiemarkt. De workshops zijn gericht op voeding, beweging, ontspanning, informatie en muziek. Op www.dz.nl/wereldkankerdag kan men meer lezen over de verschillende workshops. Patiënten en hun naasten kunnen zich aanmelden (verplicht) voor maximaal twee verschillende workshops, in verschillende rondes. Ook is gedacht aan de inwendige mens.

Op de informatiemarkt zijn meer dan 25 verschillende bedrijven/zorgverleners aanwezig. Als gastspreker is onder anderen Dennis Warmerdam (zie foto) uitgenodigd. Hij hockeyt al sinds zijn vierde met heel veel plezier. Maar naast plezier heeft hij ook zware tijden meegemaakt, zijn hockeycarrière was zo goed als voorbij. Ondanks alles hield hij hoop en keerde sterker dan ooit terug (op hoog niveau). Hij is een inspiratiebron voor velen.