Stedendriehoek

Inspiratie voor gedenkteken

APELDOORN – Aan de Stadskade 460 in Apeldoorn is vanaf deze maand de nieuwe inspiratiewinkel van Den Hollandsche te vinden. Op de oude locatie aan de Vlijtseweg in Apeldoorn was de winkel bekend onder de naam Eijgelaar Gedenken. Sinds drie jaar is Eijgelaar Gedenken aangesloten bij Den Hollandsche & Cuperus Gedenken, en gaat de winkel in Apeldoorn nu verder onder de naam Den Hollandsche.

“Een gedenkteken is heel persoonlijk. Een ontwerp maken samen met de familie doe ik met de grootste zorg en aandacht. Door goed te luisteren, te inspireren en mee te denken, vertaal ik de wensen naar een uniek en passend gedenkteken. Wat blijft is de herinnering”, zegt Linda Berenschot-Bovendeur. Zij is adviseur gedenktekens bij Den Hollandsche. “Tijdens een bezoek aan de showroom kan rondgelopen worden in onze inspiratiewinkel om alle materialen te zien en te voelen. Er zijn diverse gedenktekens opgesteld van natuursteen, versteend hout, glas, RVS, cortenstaal. Ook houden we rekening met het beschikbare budget. Den Hollandsche heeft gedenktekens van betaalbaar design tot een exclusief gedenkteken op maat.”

Voor Den Hollandsche is een duurzaam gedenkteken steeds belangrijker. Den Hollandsche is sinds 2022 aangesloten bij TruStone, een organisatie die zich inzet voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen. Ook is Den Hollandsche lid van Circle Stone, een initiatief om grafstenen een tweede leven te geven. Ook kan gekozen worden voor een Nederlandse zwerfkei als grafmonument.

De nieuwe inspiratiewinkel heeft een intieme sfeer en ligt in het hart van Apeldoorn. Het centraal station is op loopafstand en voor de deur van het pand kan worden geparkeerd. Voor een bezoek aan de winkel wordt geadviseerd om een afspraak te maken. Bekijk de website www.denhollandsche.nl voor openingstijden van de nieuwe winkel.