Stedendriehoek

Inspiratie opdoennvoor groenere tuinen

TWELLO – Hoe ga je om met versteende en onderhoudsvriendelijke tuinen? Welke mogelijkheden heb je bij het afkoppelen van regenpijpen? Het zijn vragen om hoveniers en inrichters van openbare ruimte te inspireren over duurzame tuinen en buitenruimtes. Dat gebeurt op dinsdag 14 maart van 17.30 tot 21.00 uur bij AOC Oost, Meester Zwiersweg 4 in Twello.

Gastheren van de tuinontwerpers zijn die avond Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst. Zij maken zich sterk voor het vergroenen, verblauwen en toekomstbestendig maken van de omgeving. Dat is belangrijk omdat een natuurlijke omgeving voor een fijn leef- en woonklimaat zorgt. Bovendien dragen de nieuwe ontwikkelingen bij aan biodiversiteit, luchtkwaliteit en ze ontzien bij hevige regenval zowel oppervlaktewater als rioolwaterzuiveringen.
Lodewijk Hoekstra, tuinontwerper en voormalig presentator van Eigen Huis & Tuin, neemt de deelnemers mee in zijn passie voor groen. Dat geldt ook voor Fred Booy van DS Landschapsarchitecten en Daryl Scarse van gemeente Epe. Zij vertellen over de ontwikkelingen rondom het klimaat en inrichting van buitenruimtes. Studenten van AOC Oost gaan tijdens de netwerkborrel graag met de bezoekers in gesprek over hun ideeën voor de toekomst.
Hoveniers en inrichters van openbare ruimte die in de regio Oost-Veluwe werken, kunnen zich opgeven via e-mail communicatie@vallei-veluwe.nl . Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.vallei-veluwe.nl/inspiratiebijeenkomst . (Foto: Ben Vulkers)