Stedendriehoek

Inschrijving Groenste Obstakelrun geopend

DEVENTER – De inschrijving voor de Groenste Obstakelrun 2017 is geopend. Het groene parcours vindt plaats op zaterdag 3 juni op en rondom Sportpark Keizerslanden en het Zandweteringpark te Deventer. Sportliefhebbers hebben de keuze uit een run van 3 kilometer (vanaf 6 jaar) of 7 kilometer (vanaf 13 jaar).

De Groenste Obstakelrun bevat zo’n achttien uitdagende, sportieve, spannende en spectaculaire obstakels in het park, moeras of op de atletiekbaan. In deze wedstrijd draait het niet om de snelste tijd, maar om het meedoen, het plezier en het alleen of met je team de finish halen. Kortom, een unieke beleving. Deelnemers moeten hierbij hun snelheid, lenigheid, balgevoel en een flinke portie doorzettingsvermogen aanboren.

Iedereen vanaf 6 jaar kan zich inschrijven voor de Groenste Obstakelrun. Deelnemers kunnen individueel starten of in teams van drie of vier personen voor de 3 of 7 kilometer. Tijdens beide runs is er een verzorgingspost. Hoe eerder men zich inschrijft in april, hoe hoger de vroegboekkorting. De tarieven voor de inschrijving zijn te vinden op de website www.groensteobstakelrun.nl. Hierbij inbegrepen zit een gave en praktische herinnering bij de finish, warme douches en gratis parkeren. Deelnemers kunnen in de voorafgaande zes weken fit worden bij partners van de Obstakelrun. Hierover krijgen zij bericht na inschrijving.

De obstakels worden gemaakt en verzorgd door allerlei gemotiveerde en sportieve partners, zoals sportverenigingen, fitnesscentra, scouting, studenten en Deventerse (groen)organisaties. Vorig jaar deden maar liefst 430 deelnemers mee. Organisator Meriel Hendriks hoopt dit jaar de 500 aan te tikken. “Dit jaar is er een EK-obstakel, een enorme container gevuld met ballen waar de deelnemers doorheen moeten ploegen. Iedereen kan meedoen: de 3 kilometer is geschikt voor gezinnen, de 7 kilometer is wat pittiger voor de echte sportievelingen. De Groenste is een goede voorbereiding voor grote en zware obstakelruns!”