Stedendriehoek

Inschrijving geopend voorZwem4daagse Borgelerbad

DEVENTER – De inschrijving voor de Zwem4daagse in het Borgelerbad is geopend. De 48e editie vindt plaats van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli in het binnenbad en de buitenbaden van het Borgelerbad. Vijf dagen zwemplezier voor jong en oud.

Tijdens de Zwem4daagse kan er van maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur in het binnenbad en de buitenbaden van het Borgelerbad worden gezwommen. Deelnemers gaan op maandag of dinsdag van start en zwemmen vier dagen. Kinderen tot en met 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een AB-diploma en zwemmen 250 meter per dag. Volwassenen zwemmen 500 meter per dag.

Deze editie van de Zwem4daagse staat in het teken van ‘Aquatraining voor mensen met brandwonden’. Revalideren met brandwonden is extreem pijnlijk. In het water revalideren is minder zwaar. Patiënten herstellen zo sneller en kunnen hun leven weer eerder oppakken. Tijdens de Zwem4daagse kunnen bezoekers een donatie doen voor Stichting Brandwondencentrum.

 

Ontbijtbuffet

Dagelijks is het mogelijk om van 07.00 tot 09.00 uur – tegen betaling – gebruik te maken van een ontbijtbuffet. Voor de echte vroege vogels! Daarnaast is het mogelijk om er een barbecuearrangement bij te reserveren voor na het zwemmen tegen betaling van €4,95. Dit arrangement moet van tevoren worden aangeschaft. Op vrijdag 21 juli, tijdens de afsluiting van de Zwem4daagse, zal er een barbecue bij het Borgelerbad staan voor gasten die een arrangement hebben besteld.

 

Inschrijven en kosten

Inschrijven voor de Zwem4daagse kan via de website www.zwem4daagse.nl. Dit is tevens mogelijk bij de receptie van De Scheg en het Borgelerbad. Inschrijven tijdens de voorverkoop kan tot en met maandag 3 juli en kost €8,30. In de reguliere verkoop vanaf dinsdag 4 juli kost deelname €9,70. Wie als toeschouwer aanwezig wil zijn, betaalt €2,45 entree.

 

Activiteiten

Gedurende de Zwem4daagse worden allerlei kinderactiviteiten georganiseerd: op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op deze dagen zijn er extra activiteiten. Zo zijn De Reddingsbrigade, De Jeugdbrandweer, NoBaToWa, Create Dance en de Magische Prinsessen aanwezig. Dagelijks zal de traditionele glijbanenrace worden georganiseerd om 15.30 uur. Op de woensdag en vrijdagmiddag is een speciale kindervriend te gast.