Stedendriehoek

Inschrijven voor Schoolvoetbaltoernooi

DEVENTER – Alle basisscholen in de gemeente Deventer kunnen weer teams opgeven voor het Salland Zorgverzekeringen Schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi wordt maandag 24 en dinsdag 25 april gehouden op de velden van Koninklijke UD in Colmschate. De inschrijfformulieren zijn inmiddels naar alle scholen gestuurd. Die kunnen tot de krokusvakantie (medio februari) teams opgeven. Zoals de laatste jaren gebruikelijk kunnen spelertjes meedoen vanaf de leeftijd van zes jaar.

“Sinds enkele jaren doen ook de allerjongsten mee aan het toernooi en dat bevalt enorm goed”, aldus voorzitter Frans de Vries van de Deventer Schoolvoetbalcommissie. “Ze spelen op halve velden en die strijd trekt altijd veel ouders, maar ook opa’s en oma’s. Die kunnen dus vast 24 en 25 april in hun agenda’s vrijhouden.”

Scheidsrechters
De Scheidsrechtersvereniging Deventer en omgeving verleent ook dit jaar weer haar medewerking. Leden van die vereniging offeren één of meer vrije dagen op voor het toernooi. Maar het team scheidsrechters kan tijdens beide dagen versterking door vrijwilligers gebruiken. “Voor bijvoorbeeld clubscheidsrechters is dit een mooie gelegenheid om ervaring op te doen, bijvoorbeeld bij de jongere groepen. Wie interesse heeft kan zich melden via de secretaris van de commissie: hhvanduren@home.nl.“

Via Facebook en de website www.deventerschoolvoetbal.nl kunnen belangstellenden op de hoogte blijven van de aanmeldingen, het speelschema en andere details van het toernooi.