Stedendriehoek

Innerlijke reis naar het onbekende

DEVENTER – Beeldhouwen is als een innerlijke reis naar het onbekende dat zich wil openbaren: spannend, avontuurlijk, verrassend. De vruchten van die reis willen de beeldhouwers van Atelier 52 graag delen en laten zien.

Zij exposeren van 24 februari tot en met 27 maart in Kunst aan Z, Brink 16 in Deventer. De amateurkunstenaars van Atelier 52 zijn allen op zoek naar schoonheid in het leven en het verbeelden ervan. Ze hebben hun vorm gevonden in het creëren van driedimensionale objecten. De beelden zijn verhalen van het innerlijk, soms diep, soms speels, vaak ontroerend.

Atelier 52 is een plek waar in een ontspannen sfeer wordt gewerkt met diverse materialen. Van boetseren met klei of was, houwen in steen, tot een combinatie van diverse technieken en materialen. Door halfjaarlijkse kunstzinnige inleidingen van kunstenaar en docent Gosia Kalisciak (zie foto) worden de deelnemers gestimuleerd, op basis van het thema, nieuwe uitdagingen aan te gaan. Kalisciak vindt het essentieel dat de beeldhouwers persoonlijke stijl, kunstzinnige diepgang en bewuste beeldentaal ontwikkelen. “Vanuit het perspectief dat creativiteit mensen verrijkt, willen wij een breder publiek bereiken. Door meer mensen te enthousiasmeren willen wij deze vorm van amateurkunst promoten. Het leven wordt er rijker van.”

Workshop
Tijdens de expositie is het mogelijk om in te tekenen voor een kennismakingsworkshop. Deze is gepland op 2 of 9 april, van 11.00 tot 13.00 uur. De kosten bedragen €10,- voor materialen. Maximaal acht deelnemers per keer.

De tentoonstelling is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Voor meer informatie: www.atelier52.nl