Stedendriehoek

Informatiemiddag rondom uitvaart

GORSSEL – Na een overlijden komt er veel op u af. Om inzicht te krijgen welke stappen er in de week na een overlijden genomen dienen te worden en om u voor te bereiden op de tijd die daarna komt, verzorgen Bolina Aalderink Uitvaartbegeleiding uit Eefde en Iris Knaap Ritueelbegeleiding/Spreker bij Uitvaarten uit Deventer zaterdag 11 november een informatiemiddag rondom uitvaart.

Zij doen dit in samenwerking met Aula Gorssel, Riet Oldeboom Uitvaartfotografie uit Twello, Anne-Marie Jogems van Stichting Met Zorg en Aandacht uit Bathmen, Irma Wagenvoort rouw- en verliesbegeleiding uit Laren en Petra Aalders van Koestergoed uit Zutphen.
De informatiemiddag neemt bezoekers stap voor stap mee in de week tussen overlijden en uitvaart. “We laten u zien dat alles mogelijk is. De uitvaartbegeleider vertelt wat er zoal geregeld moet worden als iemand overlijdt. We laten u ervaren wat een ritueel voor toegevoegde waarde kan hebben en u ziet wat uitvaartfotografie kan betekenen als blijvende herinnering”, aldus de organisatie.
“De middag bestaat uit twee delen. Een plenair informatief deel waarin alle deelnemers zullen vertellen wat zij doen en wat zij voor u kunnen betekenen. Tijdens het tweede deel van de middag kunt u rondkijken in de Aula Gorssel en hebt u de mogelijkheid om individueel in gesprek te gaan met de deelnemers. Zo kunt u uw vragen bij het onderwerp waarover u meer zou willen weten, gericht stellen.”
Aula Gorssel, Gorsselse Enkweg 1a, zet de deuren open vanaf 13.30 uur. Men krijgt bij binnenkomst koffie/thee aangeboden, met iets niet gebruikelijks. Het eerste gedeelte begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. “Wij bieden u tijdens het tweede gedeelte, dat begint om 16.00 uur, graag een hapje en drankje aan. Rond 17.00 uur ronden wij de middag af.”