Stedendriehoek

Informatie voor senioren over reizen met het OV

BATHMEN – Mobiel zijn en blijven is belangrijk als je deel wilt uitmaken van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een dagje winkelen of een bezoekje aan de kinderen. Het openbaar vervoer kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast heeft het openbaar vervoer veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden. Tegenwoordig hebben veel bussen een gelijkvloerse instap en zijn zij luxer dan voorheen.

 

De gemeente Deventer verzorgt op donderdag 25 augustus, in samenwerking met de provincie Overijssel, een informatiebijeenkomst over reizen met het OV. OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over: het reizen met de bus of trein; de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?; tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer; de Regiotaxi.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst kan men zich aanmelden voor een proefreisje. Dit houdt in dat men met een groepje op een nader te bepalen tijdstip met de bus en trein gaat reizen onder begeleiding van een OV-ambassadeur. Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

De bijeenkomst vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a te Bathmen. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.