Stedendriehoek

Inclusief samenleven in Vredesweek

Eind september is het weer Vredesweek. Ook in Deventer kan men weer op allerlei manieren in beweging komen voor vrede. De vrijwilligers en organisaties in het netwerk van de Deventer Dag van de Vrede presenteren met trots een afwisselend programma met gebed, muziek, beweging, kunst en dialoog.

De landelijke Vredesweek is dit jaar van zaterdag 18 tot en met zondag 26 september en heeft van PAX het thema ‘Inclusief samenleven’ meegekregen. “Met alle diversiteit in het netwerk kunnen we rond dit thema een mooi en inspirerend programma bieden voor jong en oud. En het mooie is: door de vrijwillige inzet van veel mensen uit het netwerk en subsidies en bijdragen vanuit verschillende fondsen en instanties is deelname voor iedereen gratis”, aldus de organisatie.

Kunstenaars voor de vrede

Dit jaar is er bijvoorbeeld weer een beloftevol kunstproject voor de vrede. Net zoals in 2020 komen er in het centrum en de omgeving van Deventer spandoeken te hangen met kunst voor de vrede. Elf kunstenaars doen mee (onder wie een duo) en tien locaties, waaronder voor het eerst de Ichtuskerk in Colmschate en plekken aan de kademuur.

Walk of Peace

Op zaterdag 18 september wordt voor de vierde keer een Walk of Peace gelopen tijdens de Deventer Dag van de Vrede. “Vanuit vier windrichtingen lopen we in kleine groepen een korte meditatieve wandeling voor de vrede. We komen voor een korte plechtigheid bij elkaar in het Rijsterborgherpark, waar de vredesvlam brandt.” Voor meer informatie: deventerdagvandevrede.nl.