Stedendriehoek

In galop richting de Olympische Spelen

WILP – De 20-jarige Leontine Bruin is opgegroeid tussen de paarden. Ze heeft meerdere keren meegedaan aan het Europees kampioenschap en is doorgegroeid naar internationaal niveau. Momenteel rijdt zij bij de Young Riders en reist zij het hele land door voor wedstrijden. Haar droom? In het Nederlands springteam terechtkomen en misschien wel meedoen met de Olympische Spelen.

“Op 6-jarige leeftijd reed ik mijn eerste wedstrijd”, vertelt Leontine. “Ik ben begonnen bij de pony’s en heb daar veel succes mogen behalen, waaronder vier keer deelnemen aan het EK.” Vanaf haar zestiende ging ze rijden op paarden. “Hierin ben ik snel gegroeid naar het internationale niveau. Op dit moment rijd ik bij de Young Riders (18 tot 21 jaar) en ben ik dagelijks bezig met het trainen van paarden en in het weekend wedstrijden te rijden.” Maar daarnaast moet zij ook werkzaamheden in en om de stal doen. “De paarden die ik tot mijn beschikking heb, staan aan huis en daar heb ik alle trainingsmogelijkheden. Ondanks mijn ervaring krijg ik nog steeds tips en les van mijn vader, die mij altijd heeft begeleid en gesteund in de paardensport.”

Een van Leontine’s doelen is om in het Nederlandse springteam terecht te komen. Misschien zelfs een plek op de Olympische Spelen. “In de toekomst zou ik graag meer internationale wedstrijden willen rijden om nog meer kilometers te kunnen maken op dit niveau, met als hoofddoel het Europees kampioenschap Young Riders 2018. Ik hoop daarna door te kunnen stromen naar de senioren.  Ik heb een aantal zeer fijne paarden tot mijn beschikking, waarvan er drie op dit niveau lopen.”

De ruiter heeft bij zowel de pony’s als paarden een aantal mooie prijzen behaald. “Al een aantal keren heb ik een nationale 1.40 meter-rubriek op mijn naam mogen schrijven en ook internationaal heb ik mij een aantal keren kunnen plaatsen in de prijzen van 1.40 meter en 1.45 meter.”