Stedendriehoek

‘Ik vind mijn passie in de muziek’

WILP – Jonge Meesters Wilp organiseert jaarlijks een serie van vijf concerten in de Dorpskerk in Wilp. Zondag 18 februari treden op: Maxime Snaterse op de piano en Dirk Overbeek op de accordeon. Maxime en Dirk spelen zowel solo als samen. Als duo spelen de twee talenten Fauré, Galliano en Piazzolla. Maxime speelt solo Chopin, Prokofiev en Ravel. Dirk zal eigen werk, zowel bestaand als nieuw ten gehore brengen.

Jonge Meesters Wilp
Op dit intieme podium presenteren jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land zich met een verrassende concertserie aan liefhebbers van klassieke muziek. Jonge Meesters Wilp op zijn beurt, biedt deze musici ondersteuning bij hun ontwikkeling als cultureel ondernemer. De deelnemers aan de Werkplaats Jonge Meesters Wilp krijgen van professionals en ervaringsdeskundigen meer zelfinzicht en leren van daaruit hoe zij publiek kunnen bereiken, boeien en aan zich binden.

Maxime Snaterse-piano
Maxime Snaterse (1996), geboren en getogen in Almelo, begon al op jeugdige leeftijd met pianospelen. Zij studeert piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Op elfjarige leeftijd won zij de eerste prijs bij Jong Muziektalent Regionaal. Zij was prijswinnaar van twee Prinses Christina Concoursen! Bovendien won zij een belangrijke prijs bij het Steinway Pianoconcours en manifesteerde zich op andere grote pianoconcoursen. Maxime speelt in diverse ensembles en tevens solo. Naast haar pianostudie studeert Maxime aan de Universiteit Twente. Zij vindt haar passie in de muziek. “Mijn droom is mij tot professioneel musicus te ontwikkelen en daar veel plezier aan te beleven”, aldus Maxime.

Dirk Overbeek-accordeon
Dirk Overbeek (1998), geboren en getogen in Deventer is breed geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen, en probeert zo de accordeon als een modern instrument te promoten. Dirk: “Mijn missie is het publiek te laten ervaren, dat dit veelzijdige instrument niet alleen geschikt is voor ‘hoempa-pa’ muziek, maar ook voor jazz, klassieke en moderne muziek” . Dat is hoorbaar in zijn repertoire, dat klassieke werken van bijvoorbeeld Bach en Scarlatti bevat, moderne klassieke werken speciaal geschreven voor accordeon van bijvoorbeeld Galliano, Lundquist en Zolotarev, maar ook verschillende jazz standards, tango’s en andere wereldmuziek. Dirk studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en is net als Maxime prijswinnaar van het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Programma
Het concert begint om 15.00 uur, ingang vanaf 14.30 uur.
Voor meer informatie over het programma en de verkoop van kaarten: www.jongemeesterswilp.nl