Stedendriehoek

Ierse sterren komen naar Pub Festival

DEVENTER – Ze staan ook bekend als ‘The Dubliners uit Zuid-Ierland’. De achtmansformatie Scapa Flow uit Cork heeft bevestigd dat zij op zaterdag 4 februari 2017 in de Oude Mariakerk in Deventer een concert geeft in het kader van het Irish Pub Festival.

Organisator Noel Shannon kent Scapa Flow nog vanuit de tijd dat hij zelf in Cork woonde. In die tijd had de band al zeer veel succes en dat is in de jaren alleen maar gegroeid. Al 25 jaar spelen ze uitverkochte concerten in Ierland, waar zij alleen het traditionele Ierse repertoire brengen. In februari komen zij voor slechts twee concerten naar Nederland. Het concert dat zij in Nijverdal zullen spelen, is al uitverkocht. In Deventer zijn ze de grote afsluitende act en betreden het podium om 21.00 uur.

“We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en nieuwe bands. We geven het publiek graag wat het vraagt”, zegt Shannon. “Deze band heeft zoveel succes in Ierland, dat ze optredens in het buitenland helemaal niet nodig hebben. We zijn dan ook zeer vereerd dat ze bij ons op het Deventer Irish Pub Festival een concert willen komen geven.” Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop €10,-. Aan de deur kosten ze €12,50. De verdere line-up voor de avond is organisator Noel Shannon èn vijfmansformatie Harmony Glenn.

 

Op 3 en 4 februari gaat de Deventer binnenstad zich voor de 23e keer hullen in de sfeer en gezelligheid die Ierland zo eigen is. Dit jaar nemen twaalf locaties deel aan de happening op vrijdagavond 3 februari. Men kan dan genieten van de beste Ierse folk en traditionele Ierse muziek en volgens de Deventer traditie is deze avond overal gratis toegankelijk. Uniek aan deze editie is dat beide voormalige organisatoren (Wouter Hofman en Mark Gilligan) van dit festival zullen optreden op vrijdag 3 februari. Op zaterdag 4 februari zijn er twee akoestische sessies op het Grote Kerkhof. Deze kan men vinden bij Grand Café De 7e Hemel en Café Vrienden van Vroeger. Volgens Iers gebruik mag men dan het eigen instrument meebrengen en deelnemen aan deze gezellige sessies. Meer informatie is te vinden op www.irishpubfestival.nl  of op Facebook.