Stedendriehoek

Iedere schaatser is welkom bij OpennDeventer Marathon Kampioenschap

DEVENTER – De Deventer IJsclub verzorgt samen met Sport- en Belevingscentrum De Scheg het elfde Open Deventer Marathon Kampioenschap. Het ODMK 2017 wordt verreden op dinsdagavond 14 februari. Voor de wedstrijd kan iedereen zich inschrijven: zowel recreatieve rijders als KNSB-licentiehouders zijn welkom.

Er zijn twee wedstrijden: de marathon voor schaatsers zonder licentie start om 21.00 uur. Daarna, om 21.40 uur, gaan de rijders met een KNSB-licentie van start. Dames en heren rijden gelijktijdig. De dames recreanten rijden 30 ronden, licentiehouders 40. Bij de heren zijn die afstanden 40 respectievelijk 50 ronden.

Voor de veiligheid zijn een schaatshelm (fiets- of skihelm mag ook), enkelbedekking, muts en handschoenen verplicht. Om de overige rijders de ruimte te geven voor de eindsprint, moeten schaatsers die op meer dan een ronde achterstand van het peloton komen op een gegeven moment de marathon verlaten. De scheidsrechter bepaalt het precieze moment, afhankelijk van het wedstrijdverloop. Uiteraard laat hij iedereen zo lang mogelijk meedoen.

Een spreekstalmeester doet verslag, zodat deelnemers en publiek op de hoogte blijven van het wedstrijdverloop. Voor de winnaar en winnares staat aan de eindstreep een wisseltrofee te wachten. Daarnaast zijn er fraaie individuele prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in elke categorie.

Ook wat de kosten betreft is het ODMK zeer laagdrempelig. Deelname kost €5,-, inclusief toegang tot de kunstijsbaan en een leentransponder voor de rijders die zelf geen transponder hebben. Ook een consumptie in het Schaatscafé na afloop is inbegrepen. Toeschouwers zijn welkom en kunnen kosteloos naar binnen.

Op de wedstrijddag kunnen rijders zonder licentie tussen 19.45 en 20.30 uur hun beennummer en transponder afhalen in het Schaatscafé van De Scheg. Voor de licentiehouders is dat van 20.30 tot 21.15 uur.

De inschrijving staat open voor alle recreatieve schaatsers en licentiehouders die al of niet in clubverband schaatsen of trainen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Deventer IJsclub. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 12 februari via www.odmk.nl. Op die website zijn ook alle details te vinden.