Stedendriehoek

Hulp voor Syrische kinderen in Adana

DEVENTER – Kinderen mogen niet de dupe worden van de oorlog tussen volwassenen. Na het zien van de vele schrijnende beelden besloot Vivian Kartal uit Deventer iets te willen doen voor de vele kinderen die hun thuisland Syrië hebben moeten ontvluchten door de oorlog. Deze kinderen hebben hun toevlucht gezocht in de Turkse plaats Adana.

 

Met haar eigen zoon van 3 jaar in het achterhoofd ontstond het idee om onder de naam ‘Tayfur voor Syrië’ een inzameling te starten. “Het begon met kleine tasjes speelgoed, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een grote hoeveelheid kleding, schoenen en dekens voor kinderen en volwassenen. Wij proberen tot de zomer zoveel mogelijk in te zamelen om deze spullen dan te vervoeren naar Adana, met hulp van een transportbedrijf.”

Om dit transport te kunnen financieren, organiseert Vivian op regelmatige basis kleine evenementen. Het eerstvolgende evenement staat gepland op zaterdag 23 januari in de Ichtuskerk aan de Holterweg 108. “Tussen 12.00 en 18.00 uur kunnen bezoekers zich voor een klein bedrag laten masseren, professioneel laten opmaken of de handen laten decoreren met henna of gellak. Daarnaast worden diverse snuisterijen, sieraden, schoenen en wellnessproducten verkocht. Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende knutselactiviteiten. De topklas van de Leeuwenkuil in Deventer zorgt voor de muzikale omlijsting en om het geheel af te maken is er een multicultureel buffet met onder andere heerlijke Turkse zoetwaren.”