Stedendriehoek

Hof van Twello zet vol in op zorgen en bezorgen

Stichting Hof van Twello begon in 2003 op een kaal weiland, met verwaarloosde schuren en een belabberde ontsluiting. Nu, 17 jaar later staat er een bloeiend bedrijf van 12,5 hectare, waar jaarlijks 50.000 mensen op bezoek komen: in onze streekwinkel, onze horeca en het Blote Voetenpad.

Wij telen grotendeels biologisch: groenten, fruit, kleinfruit, wijndruiven, walnoten en eetbare wilde planten. Het kale weiland van weleer is nu een bonte lappendeken van akkers, houtwallen, poelen, singels en bosschages. Overal staan eetbare gewassen als in een geweldig eetbaar landschap. Onze biodiversiteit van planten, insecten, vogels, amfibieën en kleinwild explodeerde! En renderend! Niet voor niets is onze slogan: Gezonde producten uit een Renderend Landschap. Op onze kaart in de horeca is ruime aandacht voor vegetarisch, vegan, gluten- en lactosevrij en hebben we een aparte sectie met eetbare wilde planten van ons land.

Wij geloven niet in romantiek. Hoe graag we ook zouden willen, geloven wij niet dat permacultuur of voedselbossen onze planeet kunnen voeden. Wij geloven in de verworvenheden van 10.000 jaar landbouwontwikkeling en beschouwen gespecialiseerde, kleinschalige, grotendeels biologische landbouw als hoogste vorm die het best recht doet aan people, planet én profit. Precies wat wij op Hof van Twello doen en waar we voor opkomen.  We live what we preach.

Bezorging

Corona heeft ook ons het eerste halfjaar van 2020 hard geraakt met een terugval van meer dan 70% in omzet horeca. Onze winkelomzet leed veel minder onder de crisis omdat we onder andere een bezorgdienst opzetten die in heel korte tijd veel mensen bediende. Daarmee en met het toegenomen bezoek aan de winkel, konden we zelfs een omzetgroei bewerken. Nu de winter voor de deur staat en corona niet weg blijkt te zijn, pakken we de draad weer op en nodigen wij iedereen uit je boodschappen door ons te laten bezorgen. Makkelijker kan niet! Je kunt de wekelijkse bestellijst aanvragen via info@hofvantwello.nl.

Zorg

Al jaren geeft Hof van Twello ruimte aan mensen die het fijn vinden mee te lopen met onze activiteiten. Het geeft ze energie! Wij worden hier soms voor betaald, vaak ook niet. Wat ons betreft zou elk bedrijf en elke instelling ruimte moeten hebben voor mensen die niet direct het tempo van deze tijd aanvoelen en zich er in kunnen schikken. Nu, na 17 jaar maken we deze zorg tot een officieel onderdeel van ons bedrijf door ons professioneel te richten op lichte en middelzware dagbesteding. Denk je dat dit iets voor jou is? Stuur eens een mailtje naar zorg@hofvantwello.nl of bel Tonnie Kloosterboer op nummer 06-20300839. Welkom! We zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag.