Stedendriehoek

Historische centrum Deventer decor van Open Monumentendag

DEVENTER – De stad Deventer kan trots zijn op een rijke historie. Een wandeling door de Deventer binnenstad is een wandeling door geschiedenis, die letterlijk aan te raken is. Tijdens Open Monumentendag is er de gelegenheid om een uniek kijkje te nemen achter de prachtige gevels. Deze 36e editie heeft duurzaamheid als thema. 

Monumentaal Vastgoed in Deventer maakt een belangrijk deel uit van ons cultuurhistorisch erfgoed. Het onderhouden en verduurzamen aan de binnenzijde en de buitenschil vraagt kennis en vakmanschap. Met monumentaal schilderwerk en verduurzaming zoals isolerende beglazing houden we ons vastgoed actueel, comfortabel en betaalbaar voor de toekomst. Om de eeuwenoude kenmerken te behouden is het van belang de panden te onderhouden, verduurzamen en waar nodig te restaureren. Wolters Vastgoedonderhoud draagt met trots bij aan het herstel en behoud van de stad Deventer. Het Bergkwartier is bijvoorbeeld al eeuwen oud, veel panden waren oorspronkelijk pakhuizen. Al sinds jaar en dag voert het Deventer familiebedrijf onderhoud uit aan monumentale panden aan de Brink, in de Walstraat en andere straten in het oude handelshart van de stad.

In opdracht van onder anderen particulieren, NV Bergkwartier en gemeente Deventer herstelt Wolters monumentale panden en verbetert bijvoorbeeld de isolatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van monumentale beglazing: dun, vacuüm isolatieglas met een hoge isolatiewaarde. Het recyclebare glas is een duurzame oplossing. Door de hoge isolatiewaarde en dunne opbouw past dit bovendien perfect in monumentale ramen en behouden de oude panden hun unieke monumentale uitstraling. De Deventer binnenstad is al jaren het sfeervolle decor van de Open Monumentendagen. Maar liefst 45 monumenten in de gemeente Deventer zetten hun deuren open. Het is de moeite waard om door de straten te wandelen met de monumentale gevels. Maak op 10 en 11 september kennis met het prachtige erfgoed van Deventer!

Foto: Deventer Bergkwartier