Stedendriehoek

Het olympisch vuur op de step

DEVENTER – Leden van de drie Lions clubs uit Deventer steppen maandag 10 juni van Bathmen naar Deventer. Politiemensen lopen mee met de Torch Run. Op die manier brengen ze samen het olympisch vuur naar de uiterwaarden bij strandpaviljoen Meadow in Deventer.

Daar verzamelen zich die middag tientallen (van in totaal 120) sporters van de Deventer Sportploeg voor een uitzwaaimoment. Op 14 en 15 juni doen de sporters mee aan de Special Olympics in Breda/Tilburg. Met de Torch Run brengen politiemensen symbolisch het olympisch vuur van Hengelo – waar twee jaar geleden de Special Olympics plaatsvond – naar Breda/Tilburg.

Landelijk haakt Lions Nederland aan op dat evenement met een Step Challenge; Lions laten zich sponsoren ten bate van het goede doel. “Een deel is voor de Special Olympics, maar het overgrote deel gaat naar de Deventer Sportploeg”, aldus mede-organisator Elzo Springer, van Lionsclub IJsselvallei.

Eerbetoon aan Rob Viveen

Met de Step Challenge, en de finish in Deventer, brengen de drie Lionsclubs ook een eerbetoon aan Rob Viveen. De in maart 2020 overleden Deventenaar zette zich binnen de Lions-organisatie jarenlang in voor het Healthy Athletes-programma om sporters gezond en verantwoord te laten meedoen aan hun Spelen. De Deventer Sportploeg heeft dat idee inmiddels vertaald naar ’Fris en fit aan de start’.

“Voor ons was 1 plus 1 toen 2. De landelijke Step Challenge en de Torch Run laten we uitmonden in een feestelijk uitzwaaimoment. Op maandag 10 juni belooft dat een leuk spektakel te worden als een hardloper en drie steppende presidenten van de Lions clubs Deventer, Deventer Zuid en IJsselvallei over de Wilhelminabrug aankomen. Bij die groep mengen zich ook begeleiders en Lions die op een vijfpersoonsstep ‘over de brug komen’.  Uiteraard onder politiebegeleiding, zodat alles veilig verloopt.”

Presentatie

De festiviteiten bij Meadow zijn ook voor publiek toegankelijk. De Deventer Sportploeg presenteert zich daar, de mascotte van de ploeg is aanwezig en belangstellenden kunnen alle informatie krijgen over het fit-programma en over prestaties van de Deventer Sportploeg.

De stepritten beginnen op 5 juni in Hengelo en gaan via Deventer, Almere en Den Bosch naar Tilburg/Breda. In Bathmen geeft districtsgouverneur Luuk Roovers op 10 juni het startsein. Bij de Grand Finale in Deventer is ook de beoogde wereldwijde International Director van Lions International, de Nederlandse Elisabeth Haderer, present.

Sponsoren van de steppers kan via www.lionsijsselvallei.nl/sponsor-jouw-stepper