Stedendriehoek

Herman wil de natuur in balans brengen

GORSSEL – In de documentaire Groenkijkers laat regisseur Sanne Rovers zien hoe onder anderen Gorsselaar Herman Hulshof de teloorgang van de Nederlandse natuur probeert tegen te houden. Groenkijkers is te zien op donderdag 18 april om 22.20 uur op NPO 2.

Regisseur Sanne Rovers:  “Ik geloof dat als we beter naar de natuur gaan kijken, we er beter voor gaan zorgen. Deze film gaat over Groenkijkers: al die mensen die de natuur in Nederland zorgvuldig in kaart brengen, beschermen en helpen herstellen.”

Herman Hulshof is met pensioen en heeft nu alle tijd voor zijn missie: de natuur weer meer in balans brengen en anderen stimuleren om dat ook te doen. Hij beheert samen met zijn broer onder andere hun landgoed in Gorssel: vijftig hectare bos met wandelpaden en een ruiterpad, openbaar voor publiek. Samen werken ze aan plannen voor de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van het bos.

Ter ondersteuning van de film is de impactcampagne ‘Iedereen wordt Groenkijker’ ontwikkeld door Impact Makers, samen met SoortenNL en Docmakers. De campagne bestaat uit speciale vertoningen (inmiddels al meer dan 40 op de agenda), randprogramma’s, een social media campagne en een podcastserie. Dit programma is een co-productie van de NTR en Docmakers, met steun van AFK en CoBO en ontwikkeld met steun van NPO-fonds.

Foto:

Herman Hulshof plant bomen met zijn kleinkinderen.