Stedendriehoek

Herdenkingsbreiwerk van breiteam ‘Voorstad Verbindt’ op herdenkingstour

Vorig jaar zou in heel Nederland 75 jaar bevrijding worden gevierd, maar door de uitbraak van corona konden veel herdenkingsactiviteiten geen doorgang vinden. In Deventer werd toen door het breiteam ‘Voorstad Verbindt’ een herdenkingsbreiwerk gemaakt, dat te zien is geweest in Museum de Waag.

Inmiddels is het 76 jaar geleden dat Deventer bevrijd werd en weer kunnen er geen herdenkingsactiviteiten plaatsvinden. Voorstad Verbindt en werkgroep Struikelstenen Deventer hebben daarom het initiatief genomen het genoemde breiwerk opnieuw tentoon te stellen. Dit zal gebeuren in huizen van verzetsstrijders en Joodse inwoners die slachtoffer zijn geworden van de Duitse bezetters. Op ruim twintig adressen staat het breiwerk met een beknopte toelichting telkens twee dagen voor de ramen. De ‘herdenkingstour’ langs de betreffende adressen duurt tot 18 mei.

Op de website www.struikelstenen-deventer.nl is een overzicht van de data en adressen te vinden. Na afloop van de tentoonstelling komt het breiwerk in bezit van de Gemeente Deventer.