Stedendriehoek

Help De Kuip de toekomst in

COLMSCHATE – In 2022 bestaat De Kuip in Colmschate 50 jaar. Om het gebouw gereed te maken voor de toekomst, heeft het gemeenschapshuis van Colmschate en omgeving een obligatielening uitgeschreven.

Doel is om de verduurzaming van het pand hiermee te financieren. De Kuip wil met de verduurzaming van het pand een wezenlijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. Zo zal de spouwmuur geïsoleerd worden, komen er zonnepanelen op het dak, wordt alle verlichting LED en zullen waar nodig de kozijnen en ramen vervangen worden door kunststof kozijnen inclusief HR++  dubbel glas. Daarnaast wil De Kuip volgend jaar de sportvloer vervangen.

De totale investering voor deze duurzaamheidsopgave bedraagt meer dan €100.000,-. Een deel van dit bedrag wil De Kuip financieren met obligaties. Deze obligaties à €100,- per stuk hebben een looptijd van tien jaar en zijn niet rentedragend. Jaarlijks wordt 10% van de obligaties uitgeloot en krijgen de desbetreffende obligatiehouders hun inleg terug. Voor meer informatie kijkt men op www.de-kuip.nl/obligaties. Het hele programma voor het 50-jarige bestaan vindt men via 50jaar.de-kuip.nl.