Stedendriehoek

Heideveldtoertochtmet WTC Gorssel

GORSSEL – Wieler Toer Club Gorssel verzorgt op zondag 5 november voor de 31e keer de Heideveldtoertocht. Een tocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. Deze rit is door de NTFU beoordeeld als NTFU Klassieker.

Na de laatste drie succesvolle edities met meer dan duizend deelnemers, zijn alle vrijwilligers van WTC Gorssel er op gebrand er een nog groter succes van te maken. De Heideveldtoertocht start bij Sportclub Gorssel aan de Markeweg 10. Hier is het voor en na de tocht ook goed vertoeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van de fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte. 

Tijdens de Heideveldtoertocht wordt een tweetal afstanden aangeboden: 35 en 45 kilometer. Halverwege de route is een controlepost waar de fietsers een krentenbol en een stuk banaan wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.  

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen 4 euro als ze TFK-houder zijn en anders 5 euro. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij SC Gorssel, voorinschrijven is niet mogelijk. 

Door Kanjers voor Kanjers wordt die dag een Jeugd MTB-clinic aangeboden. Deze is geheel gratis en het is mogelijk een fiets en helm te lenen. Wie hieraan wil deelnemen, dient een mail te sturen naar jeugdclinics@skvk.nl. In die mail dienen de kinderen te vermelden: voor- en achternaam, leeftijd, lengte. Ook wordt hen gevraagd te melden of ze van Kanjers voor Kanjers een MTB-fiets willen lenen, dan wel een helm.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.