Stedendriehoek

Hart ophalen aan Ierse muziek

DEVENTER – Het Deventer Irish Pub Festival keert voor het eerst sinds corona in zijn volledigheid terug. Fans van Ierse muziek in allerlei verschillende stijlen kunnen op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari hun hart weer ophalen.

Vrijdag zijn er maar liefst elf cafés en restaurants waar bezoekers naar de folkmuziek van het groene eiland kunnen luisteren. De organisatie van het festival, Noel en Lynn Shannon, heeft er dit jaar voor gekozen om het festival zelf te openen tijdens de afterwork bij DAVO. Daarna is het de hele avond feest in de stad. De toegang is de hele avond gratis.

Zaterdag zijn er twee Ierse muzieksessies waar bezoekers volgens Ierse traditie aan deel mogen nemen. Deze sessies zijn ook gratis toegankelijk. Zaterdagavond is er bij DAVO een optreden van een Rory Gallagher tribute band. De toegang is vrij.

“Tot onze grote trots en vreugde vindt weer een Irish concert plaats. Dit is te bezoeken in de Deventer Schouwburg. Er staat een afwisselend en avondvullend programma op stapel, met als hoofdact de McLaughlin band. Het bijzondere aan deze avond is dat in de schouwburg Iers bier en whisky geschonken wordt en dat de horeca tijdens het gehele concert geopend is.”