Stedendriehoek

Hanze Experience nog tot eind december

DEVENTER – De multimediale presentatie over de Hanze in de Mariakerk trekt volop de belangstelling. Al meer dan 34.000 bezoekers hebben de Hanze Experience bezocht. “De teller loopt nog steeds hard op. Daar zijn we ongekend blij mee”, aldus Deventer Verhaal-directeur Ewout van der Horst.

Middeleeuws Deventer

“Het publiek geniet met volle teugen van onze gratis Hanze Experience”, vertelt de trotse directeur. “Na de presentatie klinkt er vaak spontaan applaus.” De Hanze Experience voert je in een ruim een kwartier durend schouwspel mee over de IJssel, de levensader van Deventer, naar een belevenis over middeleeuws Deventer. In de experience komen de belangrijkste aspecten van de stad aan bod. Zo wordt er visueel aandacht gevraagd voor de handelsrelaties, jaarmarkten, culturele bloei, maar ook de religieuze aspecten van middeleeuws Deventer.

De experience is een mix van indrukwekkende beeldprojecties van regisseur en videokunstenaar Elise van der Linden, gesproken teksten en muziek van Johanneke ter Stege en composities en soundscapes van Olger Star. De presentatie is nog te bezoeken tot en met 30 december. “We laten bezoekers de geschiedenis van de stad op een indringende manier beleven. De reacties zijn hartverwarmend”, vervolgt Van der Horst.

Laatste kans

De Hanze Experience is tot en met 30 december in de weekenden geopend voor publiek. De experience is op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, provincie Overijssel, NV Bergkwartier, Mondriaanfonds, VSB-fonds en Nutfonds. Alle informatie over het Hanzejaar in Deventer is te vinden op hanzejaardeventer.nl.