Stedendriehoek

Grootse verhalen uit de barok

DEVENTER – Sopraan Johannette Zomer presenteert de komende maand, in samenwerking met het Tulipa Consort, ‘Grootse verhalen uit de barok’: een programma met beroemde ‘lamenterende dames’.

Zomer brengt de verhalen van Dido, Olympia, Ariadne, Venus en Armide samen met haar musici voor het voetlicht. De emoties variëren van droef tot furieus en zijn altijd overweldigend. Een van de concerten vindt plaats in de Synagoge te Deventer, op vrijdag 17 februari.
Hoewel haar repertoire alles tussen middeleeuwse en hedendaagse muziek beslaat, koestert Johannette Zomer een speciale liefde voor het barokrepertoire. Het programma ‘Grootse verhalen uit de barok’ weerspiegelt dit. Samen met haar ensemble, het Tulipa Consort, brengt Zomer werken van onder anderen Lully, Purcell, Monteverdi en Bertali. Bij de verschillende stukken zal Zomer de context schetsen van het verhaal, zodat duidelijk wordt waarom ‘de dames’ lamenteren.

Het concert begint om 20.15 uur in de Synagoge aan Golstraat 23. Voor meer informatie, onder meer over de kaartverkoop: www.johannettezomer.com. (Foto: Diederik Bulstra)