Stedendriehoek

Grootse line-up voor IJsseljazz

GORSSEL – Op zondag 10 september verwelkomt Gorssel grote namen op de podia van IJsseljazz. Dit gezellige, vrij toegankelijke festival in het oosten van Nederland is een ‘must’ voor liefhebbers van jazz en blues.

De line-up van IJsseljazz lijkt elk jaar beter te worden. Headliner op het Rabobank jazzpodium is de Nederlands/Belgische band Gare du Nord. Op het jazzpodium staat ook Steffen Morrison, genomineerd voor een Edison in de categorie Soul & Beyond. En ook andere Award-winnaars laten van zich horen. Op het Grolsch Podium vindt men onder meer Barrelhouse, dat de Edison Jazzism Publieksprijs in de wacht sleepte, en Dutch Blues Award Winner AJ Plug. De afsluitende blues act is een gevestigde naam in de internationale blueswereld: The Julian Sas Band.

Naast de line-up maakt de locatie IJsseljazz tot een bijzonder festival. Het jaarlijkse evenement vindt plaats in de dorpse, ongedwongen sfeer van Gorssel. Winkels, restaurants en museum MORE zijn tijdens IJsseljazz open en doen er alles aan om bezoekers een onvergetelijke festivalbeleving te bieden. Op het hoofdpodium van de Rabobank in de Hoofdstraat staan vanaf 13.30 uur diverse jazz acts. Funky blues is vanaf 13.00 uur te horen en te zien op het Grolsch Podium op het Nijverheidplein.

Het jazzfestival is inmiddels landelijk bekend en trekt jaarlijks zon 18.000 muziekliefhebbers. Trouwe sponsors maken het mogelijk dat IJsseljazz voor bezoekers vrij toegankelijk is. Met festivalmunten zijn heerlijke gerechten en drankjes te krijgen. Dit jaar is er voor het eerst een foodpleintje ingericht voor museum MORE aan de Hoofdstraat. Men kan hier met het hele gezin genieten van culinaire ‘guilty pleasures’. Zie ook de website www.ijsseljazz.nl en de Facebookpagina van het festival.