Stedendriehoek

Gratis telefonisch advies over energiesubsidie

Voor energiebesparende maatregelen in eigen huis zijn er tot eind maart vanuit de gemeente Deventer een flink aantal subsidiemogelijkheden. De Ulebelt en het Duurzaamheidscentrum klimmen daarom in de telefoon om iedereen hierover gratis te informeren. “Dat levert veel op: voor jou en voor het klimaat. We bellen de mensen gewoon op en dat levert leuke en energieke gesprekken op!” vertelt Ard Nijland, vrijwilliger bij het Duurzaamheidscentrum.

“De tijd dringt, om twee redenen: ten eerste natuurlijk om de opwarming van de aarde zo snel mogelijk tegen te gaan. Maar ten tweede omdat sommige subsidieregelingen van de gemeente nog lopen tot maart 2021.” Dat is vooral het geval bij de subsidies van de zogeheten RRE-regeling, oftewel: Regeling Reductie Energie.

Normaal gesproken kunnen mensen bij de Ulebelt en het Duurzaamheidscentrum langs voor advies, maar vanwege corona zijn zij nu niet open. “Daarom bellen we je in februari en maart graag even op”, legt Ard uit. “Daar kun je je via onze websites voor opgeven. Juist nu willen we de mensen wegwijs maken in alle verschillende regelingen, want zo gaat je energierekening omlaag en sparen we het milieu. Dat wil toch iedereen!” Er zijn flinke kortingen op bijvoorbeeld infraroodverwarming of isolatie én er zijn gratis producten, zoals ledlampen, tijdschakelaars, tochtstrips en radiatorfolie.

“Wil jij ook in gesprek en weten hoe je deze producten kunt bestellen en welke mogelijkheden er zijn? Maak online een afspraak via www.ulebelt.nl of www.dcdeventer.nl. Heb je dit advies al ontvangen? Ook dat vernemen we graag via onze websites. Helemaal als je nog aanvullende vragen hebt, of als je in actie bent gekomen. Bovendien vind je hier interessante aanvullende informatie over energiebesparing en duurzaamheid.”