Stedendriehoek

Gratis stoppen met roken dankzij de Carr-methode

DEVENTER – Er zijn zeventig boekjes van Allen Carr (Stoppen met roken) verspreid over minibiebjes in Deventer. Het boek is een hulpmiddel waardoor stoppen met roken leuk wordt. De boeken zijn verspreid over minibiebjes, beginnend in Keizerslanden en Colmschate. Het is een idee van Simon Govers, die dankzij dit boek zelf na tien jaar met plezier kon stoppen.

Anderhalf jaar geleden lukte het Govers om te stoppen met roken door een boek van Allen Carr. “Stoppen was met de Carr-methode niet moeilijk maar juist euforisch! Tijdens het boek moet je namelijk door blijven roken. Het boek vertelt je niet de bekende nadelen, maar ontkracht de vermeende voordelen. Het resterende fysieke gevoel kun je vervolgens ook associëren met euforie… Toen het kwartje viel kwam ik op het idee om het boek te verspreiden door de vele minibiebjes in Deventer, zodat iedereen volledig anoniem, vrijblijvend en gratis die euforie ook kan ervaren.”

Via via kwam hij terecht bij de werkgroep van het project Rookvrij Deventer, die met sleutelfiguren een pilot is gestart in de wijken Keizerslanden en Colmschate. Na een bijdrage van het netwerk ‘Samen gezond in Deventer’ werd het idee om boeken te verspreiden omarmd. Via een QR-code op de boekenlegger hebben lezers de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en meer informatie op te vragen.

Voor meer informatie: www.samengezondindeventer.nl/rookvrij-deventer