Stedendriehoek

Gratis comedy en concerten voor studenten tijdens INTRO

DEVENTER – Ruim 3500 studenten van Aventus en Saxion Hogeschool in Deventer krijgen eind augustus tijdens INTRO, de jaarlijkse introductieweek, een rijk programma aangeboden met concerten, DJ’s, stand-up comedy, een plantenshow, een karaokebar en meer.

INTRO helpt nieuwe studenten om hun nieuwe opleiding, nieuwe studiegenoten en (een deel van) het culturele aanbod van Deventer te ontdekken. INTRO is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Let’s Go, Hogeschool Saxion, Aventus, Events dEVENTer, Deventer Marketing, gemeente Deventer, Burgerweeshuis, Deventer Schouwburg en MIMIK.

Live optredens
Als onderdeel van deze introductie zetten de Deventer Schouwburg en Burgerweeshuis drie avonden hun deuren open. Studenten genieten gratis van concerten, stand-up comedy en karaoke. Er zijn live optredens van Sigourney K., Cupido, Reanny, Wasserette Soundsystem, Flaire, Albino Sports, Dikke Baap & Friends, the Dean & De Makelaar en stand-up comedians Jasper Nieuwenhuis, Luuk Weggemans en Thjum Arts. Daarnaast is er een plantenshow en karaokebar.

Eerste indruk van groot belang
Startende studenten maken zich klaar voor een nieuwe fase in hun leven. Een fase waarin ze nieuwe vrienden maken, nieuwe kennis opdoen, nieuwe plekken gaan ontdekken, een nieuwe stad leren kennen en zichzelf verder zullen ontplooien. Een spannende stap waarin een eerste indruk van groot belang is.

INTRO geeft studenten een goede eerste indruk en een steuntje in de rug bij de start van hun nieuwe studie, bij het leren kennen van studiegenoten en bij het ontdekken van (een deel) van het culturele aanbod in Deventer. Overdag bieden de kennisinstellingen een inhoudelijk en informeel programma waarbij studenten kennis maken met elkaar en hun opleiding. Aan het einde van de dag is er tijd voor ontspanning en ontmoeting, voor lachen en loslaten, voor dansen en een drankje bij het Burgerweeshuis en de Deventer Schouwburg. Het hele programma staat op letsgo-indeventer.nl/intro

Let’s Go
De avonden worden georganiseerd vanuit Let’s Go en in samenwerking met Hogeschool Saxion, Aventus, Events dEVENTer, Deventer Marketing, gemeente Deventer, Burgerweeshuis, Deventer Schouwburg en MIMIK.

Let’s Go biedt hét platform voor studenten in Deventer. Op de site en via insta vinden studenten terug wat er in Deventer te doen en beleven valt. Of het nu gaat om horeca, winkels, (bij)banen, musea of voorstellingen. Ook delen studenten zelf er hun verhalen en tips.

Gratis tickets bestellen
Studenten of docenten van Hogeschool Saxion en Aventus kunnen via de site van Let’s Go één of meerdere gratis tickets voor zichzelf of voor hun klas bestellen: www.letsgo-indeventer.nl/intro