Stedendriehoek

Gorsselse Heide Veldtoertocht voor alle leeftijden

GORSSEL – Alweer voor de 34ste keer wordt op zondag 7 november de Gorsselse Heide Veldtoertocht georganiseerd. Een fietsevenement voor mountainbikers, cyclocrossers en gravelrijders, waarbij zowel de jeugd als volwassenen volop kunnen genieten van de prachtige omgeving van Gorssel.

De routebouwers hebben dit jaar liefst 42 landeigenaren bereid gevonden om hun land open te stellen voor deze unieke tocht. “Dat betekent een unieke en uitdagende route met heel veel nog niet eerder bereden stukken! En let op: deze route is uitsluitend tijdens onze tocht te rijden. Alle andere 364 dagen van het jaar mag hier niet gereden worden. Als kers op de taart slingeren we over een prachtig nieuwe single track, die aan de ‘vaste’ Graafschap MTB-route wordt toegevoegd. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst twee MTB-afstanden: 38 en 58 kilometer”, aldus de organisatie.

“Nieuw dit jaar is een echte graveltocht! Wij hebben een graveltocht uitgezet van 90 kilometer met één pauzepunt. Deze graveltocht zoekt de prachtige zand- en gravelpaden in onze regio op. Lekker stoempen met de cyclocrosser, racefiets met gravelbandjes, of natuurlijk met een echte gravelbike! Let op: deze route wordt niet uitgepijld en is dus enkel met een gpx te rijden. Deze gpx zullen we in de week voorafgaand aan het evenement beschikbaar stellen via onze website www.wtcgorssel.nl en fietssport.nl”

Voorinschrijving voor deze tocht is mogelijk via www.fietssport.nl/toertochten/50630. “Uiteraard zorgen wij ervoor dat ons evenement veilig georganiseerd kan worden. Zo verzorgen wij onze inschrijftafels buiten (onder een open tent) en zorgen we voor goede doorstroming.”

De start/finish van de Gorsselse Heide Veldtoertocht is bij voetbalvereniging Gorssel, Markeweg 10. Hier zijn douche- en omkleedmogelijkheden en kan ook de fiets worden afgespoten. De starttijd is tussen 9.00 en 10.30 uur. Deelnemers tot 15 jaar hebben vrije toegang, anderen betalen 7 euro, NTFU-leden 5 euro.