Stedendriehoek

Golfers prijzen baan Pitch&Putt Bussloo

BUSSLOO – Tijdens de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door Leadingcourses.com, is multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo betiteld als derde mooiste par-3-baan van Nederland. De 27-holes Pitch&Putt-baan, ook wel par-3-baan genoemd, is met zijn unieke ligging enorm in trek. Tevens mochten ze de tweede prijs ontvangen in de categorie beste prijs/kwaliteit.

Groot compliment

De Golfers’ Choice-ranglijsten, waaruit jaarlijks winnaars voortkomen, zijn samengesteld op basis van meer dan 300.000 beoordelingen van golfers in binnen- en buitenland. “Het voelt als een groot compliment om bij de mooiste banen te horen. Nog groter dan de notering voor beste prijs/kwaliteit, want dat wisten we natuurlijk al”, grapt eigenaar Bas van Roosmalen. “Wanneer onafhankelijke golfers vanuit een wereldwijd platform je deze award gunnen, is dit prachtig nieuws.” Het multi-activiteitencentrum, die de verkiezing al eens won in 2016, behaalde gemiddeld een 8,5 op de beoordelingen in de categorie mooiste par-3-baan van Nederland. Met name door de unieke ligging en de fijne gastvrijheid scoort het bedrijf goed. De vele waterpartijen, glooiende greens en het prachtige parcours door de bossen van Bussloo werd door vele beoordelaars genoemd.

Golf voor iedereen

Pitch&Putt kenmerkt zich als de laatste 70 meter van het grote golf. Het spel wordt door golfers veelal gebruikt om de korte slagen bij te schaven. Er worden landelijk en regionaal veel Pitch&Putt-wedstrijden en toernooien georganiseerd. Maar steeds meer wordt de baan op Bussloo ook gevonden voor recreatie. Naast de circa 150 leden die de club van het multi-activiteitencentrum telt, ontvangt men op Bussloo jaarlijks duizenden gasten voor een leuk dagje uit. “Pitch&Putt is écht voor iedereen. Je hebt geen vaardigheidsbewijs of speciale kleding nodig. Het is een prima optie voor bijvoorbeeld een teamuitje of familiedag. Een gezellig en laagdrempelig spel dat iedereen kan spelen. Iedereen is welkom op Bussloo om zelf te ervaren waarom we wederom bij de mooiste banen mogen horen”, aldus Van Roosmalen.

Naast Pitch&Putt zijn op het complex ook Minigolf USA, Voetgolf, Klootschieten en de Escape Rooms weer geopend en kunnen er Elektrische Steps gehuurd worden. Om een totaalbeleving te kunnen bieden, werd het Picknickpakket bedacht; gasten kunnen bij hun activiteit een picknick reserveren, die kan worden genuttigd op een zelfgekozen plekje op het strand van Bussloo. Mogelijk kan op 1 juni ook het terras weer worden geopend.

Aanbouw

Ondertussen wordt ook hard gewerkt aan de aanbouw, met een enorme serre over de gehele lengte van het bestaande pand. Een welkome toevoeging, helemaal nu in deze coronatijd, voor de verdeling van groepen. Op de bovenverdieping opent Glowgolf Het Wilde Westen naar verwachting rond augustus/september. Een unieke Glowgolf-ervaring die zich onderscheidt door de vele costumized special effects in en rond de banen. Eenmaal door de saloondeuren gelopen zullen gasten, van jong tot oud, zich even totaal in een andere wereld wanen.

Uiteraard heeft ook multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo te maken met de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus. Voor (nieuws)updates en actuele openingstijden verwijst het bedrijf gasten naar www.pitchputtbussloo.nl