Stedendriehoek

‘Goed zitten is belangrijk voor iedereen’

Edwin en Marjan Saris zijn al ruim tien jaar specialist op het gebied van zitten. Waar de winkel zich voorheen richtte op een breed assortiment aan hulpmiddelen, verschuift dit steeds meer naar (sta op) stoelen. “Goed zitten is belangrijk voor iedereen”, vertelt Edwin. “Verkeerd zitten kan niet alleen leiden tot rugpijn, maar ook tot andere lichamelijke klachten. Denk aan spierpijn, last van de gewrichten en zenuw- of aderafknellingen. Om een goede stoel te kiezen is het belangrijk om eerst de juiste ondersteuning in de rug te zoeken. Daarnaast moet een goede stoel aan de volgende basisvoorwaarden voldoen: de juiste zithoogte, zitdiepte, armleuninghoogte en zithoek.”

Het bepalen van de basisvoorwaarden wordt in de showroom gedaan met behulp van een aanmeetstoel. “Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met de hoogte van de schoenen. Daarnaast kijken we ook hoe iemand zit: gespannen of juist ontspannen.” In de showroom staan circa 15 unieke stoelen. “Met de stoelen in ons assortiment kunnen wij verschillende prijscategorieën bieden waarbij de kwaliteit altijd voorop staat. Omdat wij niet gebonden zijn aan een merk kunnen wij onze klanten het beste objectieve advies geven.”

Er is keuze uit onder andere twee- en driemotorige stoelen. Bij twee motoren heeft u een sta-op functie en relaxstand en kan de rug apart ingesteld worden. Bij een driemotorige stoel heb je ook nog eens een kantelstand. De belangrijkste leveranciers zijn de drie Nederlandse fabrikanten Fitform, Doge en DS Meubel. “Een aantal stoelen in de winkel zijn snel leverbaar, doordat we ze gelijk kunnen instellen voor de klant. Bij sommige stoelen met beperkte stofsoorten moet u denken aan een levertijd van twee tot drie weken en voor de overige stoelen duurt het zes tot negen weken.” De stoelen worden vervolgens gratis bezorgd door Edwin en Marjan. “Ook als er iets gerepareerd moet worden, regelen wij dat. De klant waardeert het persoonlijke contact in het hele traject van advies tot aan levering.”

Passie
Edwin en Marjan leggen uit dat hun passie voor stoelen de afgelopen jaren is gegroeid. “We zien het voordeel van een goede stoel bij veel mensen en dat geeft voldoening. Men komt nog altijd voor goed advies en onze kennis naar de winkel.” Marjan vult aan: “Ik vind het leuk om mee te denken in onder andere kleuren en stofjes. We nemen echt de tijd voor de klant.” En dat is erg belangrijk. Want een goede stoel koop je niet eventjes.

“Vaak zijn klanten een uur à anderhalf uur in de winkel. De klant kan altijd vrijblijvend binnen komen in de winkel maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken. Een afspraak kan zelfs gemaakt worden buiten de normale openingstijden.”

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 t/m 17.30 uur en zaterdag van 9.30 t/m 16.00 uur.

Dreef 140D
7414 EJ Deventer
T  0570-605162
E  info@zorgcomfortdeventer.nl
W  www.zorgcomfort.nl