Stedendriehoek

Go Ahead Eagles brengt selectie verder op oorlogssterkte

DEVENTER – Leon Vlemmings kan deze week, bij de hervatting van de training van Go Ahead Eagles, beschikken over een in omvang toegenomen spelersgroep. Met de komst van Shadrach Eghan, Stefano Beltrame en keeper Maarten de Fockert werd de selectie voor het komende seizoen verder op oorlogssterkte gebracht.

Eghan (foto) is na keeper Sonny Stevens, Tim Hölscher en Brem Soumaoro de vierde nieuweling met een FC Twente-verleden. De 22-jarige Ghanees kwam in vier seizoenen tot 45 eredivisieoptredens en zes goals voor de Enschedese club. Het afgelopen half jaar voetbalde de zowel als aanvallende middenvelder als buitenspeler inzetbare Afrikaan op huurbasis voor de Deense eerstedivisionist Vendsyssel FF. Go Ahead Eagles legde Eghan voor twee seizoenen vast.

 

Stefano Beltrame wordt gehuurd van de Italiaanse landskampioen Juventus, bij wie hij tot de zomer van 2020 onder contract staat. De aanvallende middenvelder is geen onbekende op de Nederlandse velden. Het afgelopen voetbaljaar werkte de voormalige Italiaanse jeugdinternational 28 competitieduels af voor FC Den Bosch. Hierin was Beltrame driemaal trefzeker.

 

Met Maarten de Fockert strikte het technisch management van de Jupiler League-club eveneens een tweede doelman. De 22-jarige sluitpost is eigendom van SC Heerenveen. In het seizoen 2016-2017 stond de Maaslander dertien wedstrijden op huurbasis onder de lat bij Jupiler League-kampioen VVV Venlo.

 

De terugkeer van Sjoerd Overgoor naar de Adelaarshorst was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet definitief. De 28-jarige middenvelder, tussen 2011 en 2015 een van de gangmakers in het roodgele shirt, wil zelf graag terugkeren in Deventer. Zijn nog doorlopende contract bij het Hongaarse Szombathelyi Haladás stond Overgoors rentree op het oude nest eind vorige week nog in de weg.

 

De supporters kunnen het vernieuwde Go Ahead Eagles op zaterdag 8 juli voor het eerst aan het werk zien. SV Terwolde fungeert in Terwolde als tegenstander. De aftrap van het duel vindt plaats om 19.00 uur.

 

Aan het al eerder bekend gemaakte oefenprogramma van Go Ahead Eagles is een extra wedstrijd toegevoegd. Op vrijdag 11 augustus, een week voor de start van de Jupiler League, werken de Deventenaren hun generale repetitie af tegen Almere City FC. Plaats van handeling is andermaal Terwolde. Aanvang is om 19.00 uur. De ploeg uit de Flevopolder staat onder leiding van de voormalige Go Ahead Eagles-spelers Jack de Gier en Marco Heering.