Stedendriehoek

Gidsen op de heide

GORSSEL – “Al eens gewandeld op de Gorsselse Heide? En enthousiast geworden over dit prachtige stukje heide vlakbij Eefde, Gorssel, Harfsen en Zutphen? Heb je zin om je enthousiasme te delen met anderen? Dan is een cursus over dit gebied iets voor jou!” aldus Klaske ten Grotenhuis.

“Het IVN en de Stichting Marke Gorsselse Heide bieden een cursus van vijf bijeenkomsten op de woensdagavonden en vijf excursies op de zaterdagochtend om de heide te leren kennen. De informatie gaat over bodem, waterhuishouding, planten en dieren, de (militaire) geschiedenis en het beheer. Dus veel kennis, maar we laten ook de heide voor zichzelf spreken tijdens de excursies. De cursus begint in de maand mei.”

Klaske vervolgt: “Wat vragen we van de deelnemers? Dat ze zich binden aan de heide en daar zelf actief worden als begeleider van activiteiten die er georganiseerd worden door het IVN en de Stichting Marke Gorsselse Heide. Daarnaast kunnen de deelnemers meedoen aan de maandelijkse gidsen-voor-gidsenexcursies, zodat de kennis nog meer verdiept.”

Meer informatie over data en inhoud is te verkrijgen bij Klaske via e-mail ktengrotenhuis@kpnmail.nl. Zie ook de website www.ivn.nl/afdeling/zutphen