Stedendriehoek

Gevarieerde avond met Grunberg

Dinsdag 12 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur, bezoekt Arnon Grunberg de Deventer boekhandel Broekhuis, gevestigd aan Lange Bisschopstraat 7. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman De dood in Taormina. Hij zal hierover in gesprek gaan met Theo Hakkert. Ook wordt die avond het eerste exemplaar van de DNA Arnon Scheurkalender 2022 ten doop gehouden, met citaten uit werk van de veelzijdige auteur. Aansluitend zal Arnon Grunberg zijn werk (ook scheurkalender) signeren.

De dood in Taormina
In een gebed dat geen gebed is, een bekentenis die geen bekentenis is, een liefdesbrief, nee, een verlaat antwoord op een liefdesbrief, vertelt Zelda (26) over haar leven als lokeend in dienst van een jeugdbende, als drager van eigen en andermans geheimen. En over de rest van haar leven, dat begon nadat ze haar vader op haar zestiende beloofde niet vroegtijdig te zullen sterven.

Een verloren opschrijfboekje voert haar naar de acteur Jona. Met hem en een Zweedse cowboy zonder cowboyhoed reist ze naar Taormina, volgens Jona het betere decor voor het geluk. Onder de Siciliaanse sinaasappelbomen leven Zelda, Jona en de Zweed alsof het bestaan een verhaal is waaraan je je moet overgeven.

Maar vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan alle kleine en grote leugens. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels?

De dood in Taormina is een roman over rechtvaardigheid en liefde, over vergiffenis en pragmatisme, acteren en oprechtheid, en over de vraag of datgene waarvoor je leeft ook datgene is waarvoor je bereid bent te sterven.

DNA Arnon 2022
Wie is Arnon Grunberg? Alleskunner, veelschrijver of woordpyromaan? Dat is hij allemaal. In DNA Arnon maakt men kennis met het veelzijdige en allesomvattende talent van de schrijver en leren we hem scheurenderwijs kennen. Jeroen Aarten stelde samen met Arnon deze dagelijkse citatenkalender samen. Een must voor alle liefhebbers voor slechts €14,95.

Gevierd en bekroond
Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York en Amsterdam. Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften. Zijn werk is vertaald in zesentwintig talen.

Toegangskaarten voor de avond met Grunberg zijn voor 5 euro – uitsluitend – te bestellen via www.eventbrite.nl/e/tickets-een-dnavond-met-arnon-grunberg-170445565274