Stedendriehoek

Gevarieerd slot van Deventer Vredesweek

DEVENTER – De Vredesweek duurt ook in Deventer tot en met zondag 24 september. Het evenement staat in het teken van vrede over de hele wereld. Vrede brengt mensen samen en zorgt voor verbintenis. Daarom organiseert men in Deventer voor de zevende keer op rij deze week met allerlei geweldige activiteiten.

Woensdag 20 september is er een gezamenlijke gebedsviering op christelijke grondslag, onder leiding van Hans Kerklaan. Met Taizé-liederen, stilte, korte overwegingen en gebeden.

Op donderdag 21 september worden onder leiding van Petra Bolhuis vier vrouwelijke denkers bestudeerd: Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Ayn Rand en Simone Reil, die in de jaren 30 leefden en schreven over vrijheid en noodlot. Er wordt verteld hoe zij zich staande wisten te houden in deze moeilijke tijden.

Vrijdag 22 september begint om 11.00 uur Marjoline Kampinga met het spelen van liedjes op de piano. Het wekelijkse Oecumenische vredesgebed in de Lebuinuskerk staat dit keer in teken van de Vredesweek. Vanaf 12.30 uur treedt Bauke Reitsma opnieuw op Het Grote Kerkhof op. Om 19.30 uur wordt een lezing gegeven over de missie van Maitreya, de wereldleraar en het principe van samen delen.

Op de laatste zaterdag van de Deventer Vredesweek zetten organisaties de deuren open voor ontmoetingen, verbindingen en activiteiten. De start is bij Het Grote Kerkhof om 11.30 uur en vanuit daar zal de vredesroute gewandeld worden door het centrum en omgeving. Dat kan met een groep onder leiding van een vrijwilliger van de Deventer Vredesweek of individueel. Elke locatie is te herkennen aan de wapperende vredesvlag aan de gevels van de gebouwen. Het programma eindigt om 17.00 uur. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor meer informatie,  zie de website deventerdagvandevrede.nl