Stedendriehoek

Gespecialiseerde hulp, voor als het even tegenzit

Als het leven net even anders loopt dan je verwacht, heb je soms even hulp nodig. Barthold Dijkers is advocaat en mediator en is gespecialiseerd in familie- of erfrechtzaken. “Wat ik belangrijk vind is dat de betrokkenen zich gezien en gehoord voelen. En natuurlijk begeleid ik naar een juiste afwikkeling van de zaken.”

In Twello worden mensen in een licht en open pand ontvangen. “Ik ben alweer vier jaar op deze locatie te vinden, maar heb al ruim 18 jaar proces- en advieservaring opgedaan binnen mijn vakgebied. Ik startte mijn loopbaan bij een groot (top 5) advocatenkantoor, en kwam er door het grote aanbod aan gespecialiseerde rechtsgebieden al snel achter dat ik het meest op mijn plek ben in het personen- en familierecht. Juist in dat rechtsgebied heb je het meest wezenlijke contact met mensen; juist daar kan ik daadwerkelijk iets betekenen, en zelfs iets toevoegen. Iets betekenen voor mensen, dat is mijn drijfveer.”

Emotionele en juridische afwikkeling

“Als bij wet geregistreerd en gespecialiseerd mediator kan ik mensen goed begeleiden in zowel de emotionele als de zakelijk-juridische afwikkeling van hun relatie. Maar daarnaast kan ik ook alle procedurele handelingen verrichten bij de rechtbank omdat ik advocaat ben. Zo ligt het gehele traject om tot echtscheiding te komen in de handen van één en dezelfde persoon. Wel zo praktisch.”

Het draait veelal om communiceren. “Achteraf blijkt telkens weer dat met goede en zorgvuldige communicatie veel leed had kunnen worden voorkomen. Zorgvuldig communiceren is wezenlijk, en dat geldt overigens in alle relaties. Dus ook de relatie tussen werkgever en werknemer, tussen collegae onderling, buren onderling en relaties binnen de familie. Iedereen hoort, ziet, leest of interpreteert nu eenmaal op eigen manier, en hierdoor ontstaat snel miscommunicatie. Dit terwijl je met enkele makkelijk toepasbare technieken de communicatie eenvoudig kunt verbeteren. Alleen daarom kan het al heel goed en leuk zijn eens per jaar een ‘relatie-APK-tje’ te ondergaan. Ook relaties hebben onderhoud en aandacht nodig. Gewoon om te bespreken waar jullie op dit moment staan. Wat gaat goed, wat kan beter? Blijven communiceren, daar help ik graag bij.”

Dijkers Advocatuur|Mediation, mr B.P.G. (Barthold) Dijkers, Binnenweg 7 in Twello, telefoon 085-7500474, e-mail info@dijk-ers.nl en website www.dijk-ers.nl