Stedendriehoek

Geen talent blijft onopgemerkt

DEVENTER – Sportbedrijf Deventer pakt op vrijdag 2 februari uit met het eerste Deventer Sportcongres. Voormalig topsporters Erben Wennemars (zie foto) en Pieter van den Hoogenband zijn hierbij aanwezig en verzorgen prikkelende bijeenkomsten van breedtesport tot topsport.

Daarnaast vindt de Deventer Sportverkiezing plaats, waarbij de jaarlijkse sportprijzen van Deventer uitgereikt worden. Tijdens de show worden onder anderen de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van 2017 bekend gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal spectaculaire optredens en vindt een grote onthulling plaats. De Sportverkiezing start om 19.30 uur in de Deventer Schouwburg. Een gratis ticket is te reserveren op www.deventersportverkiezing.nl.

Het Deventer Sportcongres bestaat uit themabijeenkomsten, gepresenteerd door ex-topsporters. Sporttalenten uit de hele regio, hun ouders, trainers, coaches en begeleiders zijn welkom op de bijeenkomst ‘Geen talent blijft onopgemerkt’ met Erben Wennemars. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat ieder kind op zijn of haar eigen niveau moet kunnen sporten en bewegen. Wennemars geeft tijdens deze bijeenkomst een exclusieve presentatie over de ontwikkeling van sporttalenten en neemt iedereen mee in zijn interactieve reis van talent naar topsporter.

Sportdebat

De sportwereld is continu in beweging. Sportverenigingen hebben een belangrijke en steeds grotere maatschappelijke rol in de samenleving. Speciaal voor sportbestuurders van verenigingen en raadsleden uit de gemeente Deventer is er het Deventer Sportdebat. Dagvoorzitter Moniek Kleinsman neemt vanaf 17.00 uur de provinciale ontwikkelingen door in een inspirerend verhaal. Er is ruimte om mee te discussiëren over de maatschappelijke rol van verenigingen aan de hand van prikkelende stellingen. Eén van deze bijeenkomsten bijwonen, is mogelijk door gratis tickets te reserveren op www.deventersportcongres.nl